Stii istoria zilei de Valentine’s Day?

Dragostea pluteste in aer la fiecare inceput de februarie! Sezonul iubirii se apropie. In fiecare an, pe 14 februarie, oamenii din intreaga lume isi arata dragostea unii fata de altii prin mici cadouri si gesturi de iubire, cum ar fi un buchet de flori, o cutie de bomboane de ciocolata si felicitari cu mesaje de dragoste.

Chiar daca nu este o sarbatoare oficiala in fiecare tara, Valentine’s Day (Ziua Indragostitilor) este renumita in intreaga lume ca o celebrare a iubirii. Cum a inceput insa aceasta foarte populara sarbatoare? De unde isi are ea originile?

Iata cateva fapte interesante despre istoria Zilei Indragostitilor:

  • Originea Valentine’s Day se pare a fi vechea sarbatoare Lupercalia, o straveche datina din Roma antica celebrata pe 15 februarie in onoarea zeilor Lupercus si Faunus, ca si a fondatorilor Romei – Remus si Romulus.
  • Cupidon este recunoscut ca fiind un simbol al Zilei Indragostitilor, reprezentat ca un heruvim cu aripi ce tine in mana un arc cu sageti si care ii face pe oameni sa se indragosteasca unii de altii. Cupidon este de asemenea fiului zeitei Venus, zeita romana a dragostei si frumusetii.
  • O alta legenda spune ca Ziua Indragostitilor a inceput sa fie celebrata in jurul anului 270 I.H. in timpul domniei imparatului roman Claudius al II-lea. Se spune ca un preot crestin pe nume Valentin organiza cununii secrete in timp ce imperiul era in stare de razboi si casatoriile erau interzise. Datoria acestui lucru, Valentin este sarbatorit pe 14 februarie.
  • Papa Gelasius a declarat ziua de 14 februarie ca zi a Sfantului Valentin si a combinat-o cu festivalul roman al Lupercaliei. In 1537, Regele Henry al VII-lea al Marii Britanii a declarat 14 februarie zi de sarbatoare in onoarea Sfantului Valentin.
  • In 1868 a fost inventata prima cutie de bomboane de ciocolata speciala pentru Valentine’s Day de catre compania producatoare de dulciuri Cadbury.
  • Florile sunt cel mai popular cadou oferit de Ziua Indragostitilor.
  • In fiecare an, in SUA se trimit pana la 220 de milioane de fire de trandafir in dar de Valentine’s Day.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *