Ziua Nationala a Romaniei

Sarbatoarea nationala 1 Decembrie este o sarbatoare publica, o zi libera prin care intreaga populatie serbeaza, iar majoritatea scolilor si afacerilor sunt inchise.

Ce fac cuplurile de 1 Decembrie?

Intreaga tara sarbatoreste Ziua Nationala, denumita si Ziua Unirii din 1918, astfel ca toti oamenii au zi libera la munca. Poti mergi impreuna cu iubitul tau sa asisti la paradele militare si sa asculti discursurile publice sustine de liderii nationati, in orase mari precum Bucuresti sau Alba Iulia.

Viata publica

Ziua Nationala este o zi publica in Romania, astfel ca toate bancile, birourile publice si marea majoritatea a afacerilor private sunt inchise. Daca intentionezi sa calatoresti cu transportul in public este foarte important sa cunosti modificarile orarelor. De exemplu, in Bucuresti si cel mai probabil in toate orasele mari, anumite zone sunt inchise complet pentru organizarea paradelor militare. Sau poti profita de vremea frumoasa (daca e frumos afara) si poti iei la o plimbare pe jos cu prietenul tau. O plimbare in doi poate reprezinta un moment de liniste si apropiere intre voi.

Simboluri

Un lucru dragut ar fi sa te prezinti la parada cu prietena/prietenul fiind imbracati in costum popular. Un alt simbol al tarii noastre este steagul romanesc, care este arborat de fiecare data de Ziua Nationala. Cele 3 culori ale acestuia simbolizeaza cele 3 provincii romanesti: Valahia – galben, Moldova – rosu si Transilvania – albastru.

Daca nu vrei sa incerci un costum popular, o alta idee ar fi sa te asortezi in alt mod si sa optezi pentru culorile tricolorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *