10 beneficii majore ale consumului de ghimbir pentru minte si trup

Unul dintre cele mai raspandite condimente din intreaga lume, ghimbirul nu inceteaza sa uimeasca oamenii de stiinta din intreaga lume cu beneficiile sale asupra organismului uman.

Aroma sa picanta il face atat delicios pentru consum cat si nutritive. Este usor de consumat in mancaruri si bauturi si este benefic intr-o arie foarte larga de afectiuni incepand cu raul de miscare, infectiile fungice si continuand cu imbunatatirea capacitatilor cognitive ale creierului.
Disponibil pentru consum sub forma de radacini proaspete, uscate, sub forma de capsule sau extract, ghimbirul este usor de adaugat in dieta zilnica si are un efect curativ si de intretinere asupra starii generale de sanatate.

1. Reduce starea de greata

Ghimbirul poate fi folosit atat de femei cat si de barbati ca un remediu natural impotriva greturilor datorate diverselor afectiuni.
In special femeile gravide pot beneficia de efectele ghimbirului cand se confrunta cu greturile matinale in primul semestru de sarcina.

2. Lupta impotriva infectiilor fungice

Ghimbirul este recunoscut pentru proprietatile sale anti fungice. Conform unui studiu realizat in 2016 in Iran, extractul de ghimbir s-a dovedit a fi eficient impotriva a doua tipuri de fementi ce cauzeaza infectii fungice bucale.

3. Previne aparitia ulcerului

Ulcerele stomacale genereaza dureri acute, indigestii, oboseala, arsuri si confort abdominal. Nenumarate studii au confirmat faptul ca ghimbirul ajuta la prevenirea formarii ulcerelor stomacale scazand nivelul proteinelor inflamatorii si blocand activitatea enzimelor implicate in dezvoltarea ulcerului.

4. Diminueaza durerile menstruale

Multe femei sufera de dismenoree si dureri de cap in timpul perioadei menstruale. In timp ce unele apeleaza la medicamente, altele gasesc alinarea acestor simptome in consumul de ghimbir.
Conform studiilor efectuate de cercetatori, ghimbirul poate fi la fel de eficient in tratarea acestor probleme ca si medicamente precum ibuprofenul sau acidul mefanamic.

5. Poate incetini cancerul

Unele dintre cele mai impresionante beneficii ale ghimbirului sunt proprietatile sale anticancerigne, datorate prezentei unui compus puternic numit 6-gingerol.
Testele clinice au dovedit ca ghimbirul si compusii sai pot fi eficienti in blocarea dezvoltarii celulelor canceroase, in special a celor de cancer ovarian, pancreatic si de prostata.

6. Regleaza nivelul de zahar din sange

Nivelurile crescute de zahar din sange pot cauza simptome neplacute precum urinare frecventa si dureri de cap (chiar migrene) precum si o sete crescuta.
Consumul de ghimbir s-a dovedit a scadea nivelul de zahar din sange si are efect in prevenirea acestor efecte neplacute asupra organismului.

7. Ajuta la scaderea durerilor musculare si de articulatii

Datorita calitatilor sale de reducere a inflamatiilor, atunci cand adaugi ghimbir in dieta ta zilnica poate fi de ajutor in tratarea durerilor musculare sau articulare cauzate de artrita.

8. Scade nivelul colesterolului

Nivelurile crescute de colesterol pot cauza blocaje in arterele sanguine si cresc riscul de boli de inima.
Unul dintre multiplele beneficii ale ghimbirului este acela de a scadea in mod natural nivelul colesterolului din organism si trigliceridele, ceea ce ajuta la reducerea riscului de aparitie a bolilor cardiace.

9. Imbunatateste functiile creierului

Bolile neurodegenerative precum Alzheimer sau Parkinson sunt legate se pare de stres si inflamarea cronica a creierului. Cu bogatia sa de antioxidanti si proprietatile puternic anti-inflamatoare, ghimbirul se pare ca joaca un rol extrem de important in sanatatea creierului.
Cateva studii facute pe animale au dovedit ca extractul de ghimbir protejeaza impotriva imbatranirii celulelor creierului si a declinului cognitiv.

10. Blocheaza infectiile bacteriene

Pe langa proprietatile sale antifungice, ghimbirul are si calitatea de a ajuta organismul in lupta infectiilor bacteriene cum ar fi pneumonia, infectiile tractului urinar si bronsita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *