5 pasi mici ca sa ai succes in viata

Visurile si telurile pe care le avem in viata sunt ceea ce ne motiveaza zi dupa zi si dau un sens existentei noastre.
Unii dintre noi au ambitii foarte mari, altii se multumesc doar cu a avea o viata fericita si implinita. Indiferent din ce categorie faci parte si cum vezi succesul in viata ta, e bine sa aplici cateva mici trucuri zilnic pentru a atinge rezultatul dorit.

Mentine o buna stare de spirit

Primul pas pentru a atinge un anumit tel este sa obtii starea de spirit potrivita. Daca traiesti cu prejudecata ca unii oameni s-au nascut predestinati sa aiba succes in viata te inseli. Chiar daca uneori te lovesti de mici obstacole sau ai unele esecuri pe parcurs, ceea ce este important este sa nu-ti pierzi increderea si optimismul si sa-ti mentii o stare de spirit potrivita pentru o invingatoare. Incearca o noua cale de a-ti atinge scopul daca ai dat gres cu ceea ce ai facut pana acum dar, orice ai face, nu renunta.

Etapizeaza

Cheia pentru a atinge un obiectiv major in viata ta este sa etapizezi acest proces si sa imparti traseul pe care il ai de parcurs in etape intermediare. Iti va fi mai usor sa atingi anumite obiective mai mici care, impreuna te vor conduce catre atingerea scopului tau suprem.

Gandeste-te la visul pe care il ai ca la o imagine de ansamblu pe care o poti forma din mici piese de puzzle pe care le pui alaturi zi de zi.

Bifeaza

Stii acel sentiment cand, la sfarsitul zilei ai bifat tot ce aveai de facut de pe lista de lucruri pe care ti le-ai propus? Este un sentiment minunat de implinire si care te poate motiva foarte mult.

Poti face acelasi lucru si cu visurile tale. Indiferent cum iti vezi tu succesul in viata cu siguranta poti face mai multe lucruri care sa te duca acolo. Noteaza aceste lucruri pe o lista si bifeaza periodic (saptamanal, lunar, trimestrial, anual) ce ai mai realizat de pe ea. Asta te va ajuta cu siguranta sa vezi mai clar ce drum ai parcurs, ce greseli ai facut si ce mai ai de realizat.

Nu pune presiune pe tine

Da-ti voie sa iei si pauze, cat de dese simti ca ai nevoie. Viata nu trebuie sa fie o competitie cu tine insati si nici cu ceilalti. Poate ca te grabesti sa obtii acel succes mult dorit insa priveste drumul pe care-l ai de parcurs ca pe un maraton nu ca pe o cursa de viteza. Fiecare kilometru parcurs, adica fiecare zi in care faci ceva in acest sens este un mic succes. Si chiar daca te mai opresti pentru a-ti trage sufletul uneori nu este nimic gresit in asta. Dimpotriva, aceste pauze iti vor da energia necesara de a continua.

Sarbatoreste!

Un lucru extrem de important pe care e bine sa-ti amintesti sa-l faci este sa celebrezi fiecare mica victorie si fiecare pas facut pe drumul catre obiectivul tau final.

Acorda-ti un mic premiu pentru fiecare piesa de puzzle asezata la locul ei in imaginea succesului vietii tale. Il meriti pentru ca ai muncit pentru fiecare lucru pe care l-ai obtinut.

Este minunat sa ai un vis si un scopn viata. Dar nu uita, este mai usor sa-l imparti in etape mai facil de parcurs, sa-ti propui pasi mici pe care sa-i faci zilnic si sa bifezi fiecare realizare.

Visul tau nu va mai parea atat de indepartat sau de neatins daca vei sarbatori micile victorii avute pe parcurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *